Welke maat onesie moet ik kopen?

Bij de aanschaf van de onesie moet je altijd even opletten dat je de juiste maatvoering hebt. De maten van een onesie zijn anders dan je standaard kledingmaat. Per model kan dit verschillen en ook de Standaard en Premium onesies verschillen van elkaar qua maatvoering. Op de pagina van ieder product kan je een maattabel vinden waar je gemakkelijk kan vinden welke maat voor jou geschikt is. Het enige wat je moet weten om jouw maat te vinden is je lichaamslengte en zo kan je gemakkelijk aflezen welke maat voor jou geschikt is. Bij ieder product staat namelijk achter de maat voor welke lengte de onesie geschikt is. Bijvoorbeeld de maat M (160 – 167 cm) is geschikt voor iemand met een lichaamslengte tussen de 160 en 167 centimeter.

Maatvoering Standaard Onesies

In deze tabel voor de Standaard Onesies zie je alle maten van XXS tot XL en de bijbehorende lichaamslengte. Je hoeft jezelf dus alleen op te meten en in de tabel te kijken welke maat voor jou geschikt is. We krijgen vaak de vraag hoe deze maten zich verhouden tot kinderkleding confectiematen dus deze hebben we ter indicatie erbij gezet.

Let op: Bij onderstaande tabel moet je altijd de lichaamslengte aanhouden, de vergelijkbare confectiemaat is puur ter indicatie.

Maat Lichaamslengte Vergelijkbaar met confectiemaat
XXS 125 – 137 (cm) Maat 122 tot 134
XS 138 – 146 (cm) Maat 146
S 146 – 159 (cm) Maat 152 tot 158
M 160 – 167 (cm) Maat 164
L 168 – 175 (cm) Maat 170 tot 176
XL 175 – 195 (cm) N.v.t.

Voorbeeld 1: Iemand met een lichaamslengte van 149 cm valt in de reeks van 146 – 159 cm en heeft dus de onesie maat S nodig.

Voorbeeld 2: Iemand met een lichaamslengte van 159 cm valt helemaal bovenin de maat S. Het is verstandig om alvast door te schuiven naar onesie maat M (vanaf 160 cm).

Ruilen of retourneren: Mocht je er toch niet helemaal uit komen dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen en zullen wij je helpen met het kiezen van de juiste maat. Heb je al een maat besteld die toch niet goed was? Geen zorgen, bij ons kan je makkelijk en snel je bestelling retourneren of omruilen voor een andere maat.

Maatvoering Premium Onesies

Bij de serie Premium Onesies zijn 2 maten (Regular & XL) beschikbaar. Deze eerste maat is een zogenaamde one-size-fits-all wat inhoudt dat de onesie voor veel verschillende lichaamslengtes geschikt is. Waar je rekening mee moet houden is dat als je helemaal onderin de maat zit hij natuurlijk wel wat ruim kan vallen. Ook als ze lekker ruim zitten dan valt het natuurlijk nog lekker comfortabel. Vind je dit niet fijn? Dan raden we je aan naar een van onze andere modellen uit de Standaard Collectie te kijken die ook in andere kleinere maten beschikbaar zijn.

Deze maat “Regular” is geschikt voor een lichaamslengte tussen de 155 en 178 cm en de maat XL voor een lengte van 170 tot 195cm. Om je een indicatie te geven hoe deze onesie valt kan je de onderstaande tabel aanhouden:


Premium Regular

155 – 160 cm : De onesie zal lekker ruim vallen waarbij het kruis net onder de knieën zal vallen. Omdat de armen en benen zijn afgewerkt met nette elastische boorden zul je geen last hebben dat de armen en benen afzakken.

160 – 175 cm : Bij deze lengte zal het kruis zo ongeveer tussen de knieën of net er iets boven vallen.

175+ cm : Ook als je langer bent dan 175 kan je deze onesie aan. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het lichaam goed zal vallen, maar dat de armen/benen wel korter zullen vallen. Vind je dit niet fijn? Dan raden we je aan te kijken naar de Premium modellen die ook beschikbaar zijn in maar XL.


Premium XL niet voor ieder model beschikbaar

170 – 175 cm : Bij deze lengte zal de onesie wel wat ruim vallen maar omdat de armen en benen zijn afgewerkt met een nette elastische boord zul je geen last hebben dat de armen en benen afzakken.

175 – 190 cm : Bij deze lichaamslengte is de maat natuurlijk helemaal goed voor je.

190+ cm : Ben je langer dan 190cm dan is het geen enkel probleem deze maat te nemen. Tot 195 gaat dit helemaal goed en zelfs daarboven pas je er met gemak in. Kom je boven de 195cm dan moet je wel rekening houden dat de armen/benen iets korter kunnen gaan vallen. Voor de pasvorm van het lichaam is dit echter geen enkel probleem.